Един ден във Франкфурт (на Майн)

Един ден във Франкфурт на Майн или както с Марина го прекръстихме, в Майнхатън :)
Финансова столица на европа, транспотрен център, градът в който има всичко. Сигурни улици и стабилна организирана престъпност. Най-богатият град в Европа, в който обаче просяците са на всеки ъгъл.
Банки, банки и пак банки, според гида са поне 360, почти всяка банка има представителство там, естествено да не забравяме Европейската централна банка и Борсата. Сгради, строени в период от 1000 години съжителстват спокойно една до друга. 30 Галерии, включително и къщата - музей на обичния син на Франкфурт - Гьоте.
След приятна обиколка на града ( слава богу основното е събрано в центъра и може да се обиколи за 2 часа) и похапване, пристъпихме към самостоятелно изследване на местата. Ще ми се да имахме повече време, но за жалост не беше така. Относно обяда си заслужава да се спомене, че опитах типичните Франкфуртски вкусотии - Зелен сос и ябълково вино.
Успяхме да се качим на Main Tower един от многото небостъргачи за да видим града, и да посетим къщата на Гьоте. Някак си липсват случки, само забележителности. С Марина стигнахме до извода, че вече малко неща в Европа могат да ни впечатлят. Културата е дотолкова сходна, че е трудно да ни убедят колко е уникална дадена сграда например. Май ще трябва да се ориентираме на юг или изток.

RSS Trackback URL 10. май 2009 (10:46)
Filed under: German stories

1 Comment»

  1. о.О

    11. май 2009 | 17:27 h

    Егати извода:Д
    Много бързо ви омръзва, лелки.
    Това е лошо!:Д

Write a Comment

© 2006 Cup-Of-Coffee.net | Wordpress | dKret 1.9 | Top