Малко подробности

Май само се помотвам тези дни, нищо смислено, освен вчерашното излизане на Irish Pub в Бон. Иначе през деня Корп ни организира поредната безумна среща в офиса, каквато между другото предстои и днес, за да си говорим за първите ни впечатления от Германия. Онези малки неща, които уж нямат значение но променят облика на вскяка страна. Полезното в случая е, че успях лично за себе си да ги събера (поне част от тях) на куп. Ето някои:

  1. Белите къщи - сиво небе, защото естествено вали, все още малко зеленина - началото на март- и сред това невпечатляващо обкръжение изникват тези чисто бели къщи - дори очите започват да болят от контраста.
  2. Разделянето на боклука - честно казано не ме беше впечатлило чак толкова, защото според мен тази обсебеност в Германия е задължително да се пренесе и в България, за да не си останат безкрайните изговорени речи за справяне с екологичната криза просто думи на вятъра. Има всякакви видове контейнери - за хартия, за стари дрехи, за стъкло по цветове естествено, за пластмаса и за Био отпадъци. Понякога много се чудиш преди да хвърлиш нещо и дори се стига ди там че отпадък който дори е по-малък от шепата ти се дели на 3-4 и се хвърля в различните контейнери.
  3. За дъвките и носните кърпички - Тотално неразбиране от моя страна. Не мога, сигурно и няма да склоня да приема тази особеност. Абсолютно неучтиво е да дъвчеш дъвка. Гледат те толкова странно, сякаш си се нацапал целия с кал и разни други примеси. Но за сметка на това можеш да си издухаш носа колкото силно искаш, където ти скимне. Без ограничения.
  4. Таксите за телевизия и радио - следствие от което е по-малко гледане на телевизия. Браво. Хвала. Повече време за хората и по-малко екрани. Не че аз не вися пред лаптопа, ама това поне е свързано с общуване с реални хора.
RSS Trackback URL 28. март 2009 (22:44)
Filed under: German stories

Write a Comment

© 2006 Cup-Of-Coffee.net | Wordpress | dKret 1.9 | Top