яну 18 2009

Искам…

Лора /Lora.../| Категория: Малки среднощни | 1 Коментар

Искам да си взема Moleskine. За незапознатите все още ( т.е неомрънканите от мен, че искам искам искам) , вижте тук http://www.moleskine.com/index_eng.php. Дори вече знам какъв точно трябва да бъде -  с бели листи.

Наскоро пишейки коментар върху една книга, осъзнах нуждата от дневници. Който е чел коментара да не писка сочейки с пръст : “Това си го писала вече!”. Мислите са си мои пък и ще се самоцитирам колкото си искам. Така де,  за дневниците ставаше дума.  Осъзнах колко хубаво нещо могат да бъдат. Нещо като склад за спомени. Записваш случките, архивираш спомените и мечтите, напъхваш ги в кутийки, лепваш им етикетче и ги нареждаш  на  рафтовете за миналини.Така отхвърляш техния товар и можеш да приемаш всеки следващ ден като чисто нова бяла страница, без редчета  и полета ( все пак човек не трябва сам да си поставя лимити). Вече не се притесняваш, че можеш да ги изгубиш. Те са там, знаеш  че ги има, съхранявани на сигурно , макар и малко прашасали, никой не може да ти ги отнеме. Освобождаваш се от всеки изминал миг и се фокусираш върху настоящето. Търсиш и внимаваш да не изпуснеш следващия спомен, на който да сложиш етикетче и да подредиш до останалите.

Обещавам, че ще се опитам да си създам убежище за спомени :), ако не поне ще си имам блог. Но друго си е хартията, има много повече романтика, много повече живот….

© 2006 Cup-Of-Coffee.net | Wordpress | dKret 1.9 | Top