фев 01 2010

Отново в Германия

Лора /Lora.../| Категория: German Stories Part 2 | 0 Коментари

Новото пребиваване в Германия вече започна, само че този път действието се развива на Юг в много приятния град Регенсбург. А как валеше тази сутрин в София… Мислeх, че няма да може да излетим, но в крайна сметка се забавихме само с около час.

За пореден път - транспортната система в Германия е страхотна. Въпреки закъснението от 1 час успях да си преправя цялото пътуване от Мюнхен до Регенсбург за минути. За отбелязване е, че се намери германец, който сам да предложи помощ на улицата.

Влача си аз огромния куфар, заедно с ръчния багаж, а с другата ръка гордо стиснала лаптопа по едни безкрайни стълби на мюнхенското летище и чувам глас зад мен: Извинете, може ли да Ви помогна…. Много стресирана ми изглеждате. Неочаквано, но все пак типично немско по някакъв начин :)

Последва двучасово пътуване с влак -  познатите гари, познатите вагони…. все хубави спомени и най-накрая пристигнах в Регенсбург. С упътване записано в Молескина съвсем смело поех пътя към хотела. Никакъв проблем. За 15 мин с 20 кила багаж стигнах до хотела.

Настаниха ме в стаята Scheugäßchen и аз реших, че е време за вечеря и малка разходка. Малки павирани улички с фенери, красота. Леко прехвърча снях, тук таме има още коледна украся…. Вървейки по пътя забелязвам едно заведение… странно. Влизам … класическа музика се носи, защо ли да не вечерям точно тук. Сядам на масата. Висок, чернокос сервитьор с очила и много мил (и странен) ми напомни за случката с Cookies в Берлин -  значи това е мястото. Weizeeeeeeeen. Моята бира. И който твърди, че била само за мъже, може….  След добрата вечеря, баня и право в леглото. Лека нощ.

© 2006 Cup-Of-Coffee.net | Wordpress | dKret 1.9 | Top